Palvelut

Lähettänyt Hannes

Villähteen VPK:n varainhankinta
Toimintansa rahoittamiseksi ja varusteiden hankkimiseksi palokunta suorittaa kohtuuhintaisia palveluita toiminta-alueellaan. Osa palveluista on todella kysyttyjä ja niihin voi olla kuukausienkin jono.

Pihapuun kaato
Puiden kaataminen varainhankintana lähti liikkeellä puolittain vahingossa. Naapuri pyysi kaatamaan hankalassa paikassa ollutta pihapuuta. Homma hoitui hyvin ja muutkin pyysivät vastaavaan hommaan.

Vuosia myöhemmin ja jatkuvasti toimintaa kehittäen olemme saavuttaneet varsin korkean osaamistason, jopa niin korkean, että olemme kaataneet puita myös sellaisista paikoista joissa ammattimetsurit ovat kieltäytyneet.

Teltan vuokraus
VPK:n omistuksessa on kolme suurta (12m x 5,2m) juhlatelttaa. Suuri teltta sopii hyvin pihajuhliin ja muihin ulkoilmatapahtumiin. Palokunta pystyttää teltan ennen tapahtumaa ja purkaa sen tapahtuman jälkeen. Teltan pystyttäminen vaatii voimaa ja asiantuntemusta joten telttaa ei vuokrata itse pystytettäväksi. Telttoja vuokrataan lähialueille (Nastola, Lahti, Orimattila), mutta sovittaessa teltat voidaan tuoda kauemmaksikin.

Suurien telttojen lisäksi palokunnalla on kaksi pienempää (4x4m) telttaa. Nämä teltat soveltuvat hyvin myyntiteltaksi tapahtumiin tai juhlateltaksi pienemmälle pihalle. Asiakas voi halutessaan itse pystyttää teltan. Telttojen kuljetuspituus on vain 2,5m joten kuljettaminen onnistuu pakettiautolla tai peräkärryllä.

Rakennusten polttaminen
Sammutustoiminnan lisäksi palokunta voi sopivien olosuhteiden vallitessa suorittaa rakennusten polttoa. Pääsääntöisesti poltot onnistuvat ainoastaan haja-asutusalueella ja silloinkin rakennuksen polton on täytettävä kullakin hetkellä voimassa olevat harjoitukselliset kriteerit.

Muut palvelut
Palokunta on suorittanut myös muita työtehtäviä jotka vaativat palokunnan omistamaa erikoiskalustoa tai muuten soveltuvat hyvin palokunnan suorittamaksi. Esimerkkejä suoritetuista työtehtävistä: Kerrostalon räystäskourujen puhdistus, lumien pudottaminen katolta, vesijohdon koeponnistus, pihalammen tyhjennys, pellon kulotus, kylpytynnyrin täyttö, tulvineen kellarin tyhjennys, radio-ohjattavan helikopterin haku puusta, liikuntarajoitteisen uimisen avustus.

Kaikkien palveluiden tiedustelut

Rauno Grönroos
Puhelin: 0400-798131
rauno.gronroos@villahteenvpk.net