Talvileiri 2011

Vihdoin ja viimein talvileirin kuvat ovat katsottavissa. Paljon jäi tallentumatta sillä vauhtia oli välillä niin paljon, että kamera jäi taka-alalle. Kuitenkin muutamia otoksia tallentui ja niitä voi ihailla täältä.

Ohjattua toimintaa oli edellisiä vuosia enemmän, mikä ei ollut lainkaan huono juttu. Ohjatusti tehtiin niin lumikenkä- kuin hiitoretkiä, muotoiltiin upeita jääveistoksia ja liuttiin vaijeriradalla.

Leirikilpailukin oli hieman tavallisesta poikkeavaa. Tälläkertaa nuorten osuus vaati nopeutta, voimaa, tarkkuutta, kehon täydellistä hallintaa sekä edes jonkinlaista erätietoutta. Toista tavanomaiseen "nuotio äkkiä palamaan ja lunta sulattamaan" linjalle. Kilpailulajeina oli frisbeegolf, tuolikävely, lankkusukset, renkaan heitto ja trangian kasaaminen.

Ohjaajien kisa oli tänä vuonna kaikkien aikojen vaativin, sillä edellisvuosien voiman nopeuden ja näppäryyden vastapainoksi. Vaadittiin älyä ja keskittymiskykyä palikkatestien muodossa. Lopputulokset saatiin ja yleisellä tasolla testi vahvisti sen minkä nuoret jo tiesivätkin. Kyllähän ne enemmän tai vähemmän tyhmiä ovat.

Talvisia erätaitoja ja henkistä kanttia oli mahdollista kokeilla majoittumalla lumiluolaan, mutta lopulta vain yksi leiriläinen uskaltautui moiseen. Yllättävää ei liene, että sekin hurjapää löytyi Villähteen porukasta. Aatulle kunnia hienosta suorituksesta.

Itse leirihän vietettiin pääsääntöisesti mukavassa ja aurinkoisessa kelissä. Mitä nyt perjantai-illan räntäsade vähän latisti menoa, mutta muutoin keli oli mitä otollisin.

Hiutale 2011 kuvat