Vuoden 2011 Hälytykset lisätty sivuille

Villähteen palokunnan 47 päivän hiljaiselo katkesi hälytykseen 12.2. aamuyöllä. Niintiellä oli kerrostalon parvekkeella syttynyt tulipalo.

Asemalle pöllähti kuusi hälytysosastoon kuuluvaa ja yksi olisi hypännyt matkalta mukaan, mutta tarvetta ei kuitenkaan ilmennyt. Nastolan vakituinen palokunta sai tilanteen haltuun eikä paikan päällä tarvittu lisää sammutusväkeä. Asemalle saapuneet pääsivät takaisin nukkumaan puolituntia hälytyksen jälkeen.

Vähän ennen vuoden toista hälytystä oli hälytysosaston väki lähtenyt suorittamaan varainhakintana lumenpudotusta, mutta kiireetön siirtyminen työkohteelle muuttui hälytysajoksi toisaalle. Jääkaappi oli syttynyt Nastolaisessa kiinteistössä.

Ystävänpäivän kunniaksi automaattinen navigointilaitteisto teki tepposet ja osoite jouduttiin etsimään perinteisin tavoin, mikä hieman viivästytti kohteeseen pääsyä. Lopulta perille löydettiin ja lähes samalla hetkellä saapui myös vakituiset paikalle.

Palon huomannut henkilö oli toiminut oikeaoppisesti ja katkaissut sähköt, poistunut savuisesta tilasta ja sulkenut oven perässään. Näin ollen jääkaappi sammui itsestään.

Tarvittaviin toimenpiteisiin nähden miehistöä oli vähintään riittävästi, sillä ainoaksi tehtäväksi jäi jaakaapin kantaminen pihalle ja ovien avaaminen tilan tuulettamiseksi.

Hälytykset 2011